Johan van den Broek

Expo 2017 Kasteel Geldrop

Van zondag 5 november t/m 17 december zullen Johan van den Broek en Bep Kuijsters hun werken tonen in de expositieruimte van Kasteel Geldrop. Beide kunstenaars zijn gedreven en willen met veel passie hun gevoel voor de kunst overdragen aan de bezoekers. Van de Broek doet dat met zijn frisse kleurrijke schilderijen. Kuijsters completeert dat geheel met haar beelden.

Zie ook: http://paper.mooigeldropmierlo.nl/open/41e58d28#p13

Johan van den Broek

Van jongs af aan was tekenen en schilderen al een passie voor Johan van den Broek. Dit resulteerde in 1995 in de opening op Zesgehuchten van zijn schildersatelier Gauthier. Een naam die vernoemd is naar zijn beste vriend, die hem in Frankrijk introduceerde bij tal van exposities over het gehele land.
Voor van den Broek was dat land ook een bron van inspiratie. Hij legde daar op een impressionistische wijze een diversiteit aan onderwerpen vast zoals, land- en havengezichten, bloemen, vergezichten en markten. Maar ook het eigen land kreeg aandacht met bloemstillevens, waterpartijen en sportevenementen etc.
In de beginjaren tachtig was zijn palet erg donker van kleur. Later gingen deze sombere kleurstellingen over naar een kleurrijker palet met frisse heldere tinten.
Hierbij is een sfeer gecreëerd die direct voelbaar is en waarbij hij de toeschouwer een warm gevoel probeert te geven voor de kunst die hem zo aanspreekt.
Na een hartstilstand in augustus 2011 raakte hij in coma waarvan hij nu jaren later grotendeels van hersteld is. Hij heeft van dit moeizame proces geleerd om positief te blijven en constant gezocht naar de kansen die hij kreeg. Deze expositie betekent voor hem dan ook een nieuw hoofdstuk in zijn leven.

De officiële opening is op zondag 5 november om 14.30 uur. De expositie duurt van 5 november t/m 17 december. De openingstijden zijn donderdag, vrijdag, en zondag tussen 14.00 en 17.00 uur.De expositiezalen van kasteel Geldrop bevinden zich op de eerste verdieping en zijn rolstoel toegankelijk. Adres Kasteel Geldrop, Mierloseweg 1, 5662 KA Navigatie: Helze 8, tevens parkeerplaats.

pathtoimg