Johan van den Broek

Welkom

logo

 

Welkom op de website van Johan van den Broek.


foto     Als kleine jongen ging Johan van den Broek al
tekenend 
door het leven. Op zijn achttiende maakte
hij zijn  eerste schilderij en sindsdien heeft hij het
penseel niet meer losgelaten. Johan van den Broek
begon in 1995 zijn “Atelier” aan de Papenvoort
te  Zesgehuchten. Het schildersatelier draagt de
naam “Gauthier”, afgeleid van zijn boezem­vriend
Philippe Gauthier, die Van den Broek in Frankrijk
intro­duceerde bij een tal van exposities van de ”
Academie van Lys” en de voormalige “School
van Barbizon”. Deze exposities vonden plaats in Melun, Barbizon,  La Chaise Dieu-Auvergne, en Grez sur Loing. Het is duidelijk dat zijn fascinatie voor de schilderkunst van hem een gepassioneerde man heeft gemaakt.

In veel schilderwerken combineert Van den Broek zijn liefde voor kunst met een andere passie, namelijk Frankrijk. Hij reist graag om vervolgens midden in de natuur zijn schildersezel neer te zetten. De prachtige omgeving wordt dan vastgelegd op het doek en geven een impressionistische indruk van landschappen, havengezichten en fleurige bloemen in een vergezicht of markten. De sfeer is door de kleurrijke schakeringen direct voelbaar. Het belangrijkste doel is dan ook om mensen met sprekende kleuren een warm gevoel te geven wanneer ze er naar kijken. De diverse exposities in Frankrijk en Nederland zijn een bewijs van de passie die Van den Broek voelt voor de kunst die hem zo aanspreekt.

De opleiding voor decoratieve technieken en fresco volgde Van den Broek in Antwerpen bij de Praktische Academie voor Restauratie, Kunst en Aanverwanten, beter bekend als PARKA. Een interieur vraagt vaak een warm en sfeervol karakter waardoor een bepaalde uitstraling beter tot zijn recht komt. 

Het effect van decoratieve technieken wordt grotendeels bepaald door de kleurkeuze en nuances van het groot aantal variaties in de technieken. Marmeren is meestal de meest favoriete vorm van de verschillende decoratieve technieken. Deze marmertechniek wordt niet alleen toegepast op muren en houten panelen, maar ook op  zuilen geeft het een zeer warme uitstraling.

workshop

 

 

In de periode 2009 – 2011 heeft Johan zijn passie gedeeld door workshops te geven aan mensen van alle leeftijden. De reacties waren overweldigend.

 

 

 

 

Na een hartstilstand op 7 augustus 2011 raakt Johan in een coma.
Ondanks zijn zorgwekkende toestand zorgt Johan’s vecht- en levenslust ervoor dat hij , na enkele weken, uit zijn coma ontwaakt. Hierna volgt een langdurige en zware revalidatie.

Nu, jaren later, is Johan grotendeels hersteld. Zover hersteld zelfs dat hij  zijn passie, schilderen, weer kan oppakken.

Deze vernieuwde website betekend dan ook gelijk een nieuw hoofdstuk in zijn leven

Om een idee te krijgen van Johan’s schilderwerken hebben wij een aantal voorbeelden voor u op een rijtje gezet. Deze zijn te bezichtigen via de fotogalerij.